Hur säkert är NOWO?

Vår säkerhet bygger på samarbeten med starka och pålitliga aktörer för att ge dig och dina pengar maximal säkerhet. Alla våra finansiella partners står under tillsyn av Finansinspektionen.

NOWO appen
All information från appen lagras på säkerhetsklassade servrar placerade i EU. Servrarna och tjänsterna övervakas dygnet runt och det görs dagliga backuper.

Din personliga information lagras säkert på dessa servar och hanteras enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Vår app använder sig av mobilt BankID som utfärdas av din bank för att säkerställa din identitet och för att på enklaste sätt låta dig anmäla dig till NOWO och våra partners tjänster. Dina personuppgifter och transaktionsdata hanteras av en PCI-DSS certifierad samarbetspartner och uppfyller därmed Finansinspektionens, kortföretagens och bankernas säkerhetskrav.

Bambora AB uppfyller de högt ställda kraven från VISA och Mastercard enligt den globala säkerhetsstandarden PCI DSS. Bolaget är certifierade enligt den högsta standarden, Level 1. Detta innebär att betalkortsuppgifter får lagras säkert hos Bambora AB. Bolaget är dessutom under tillsyn av Finansinspektionen och är godkänd Betaltjänstleverantör.

NOWO Mastercard
Vårt kort ges ut av Resurs Bank som har lång erfarenhet av samarbeten med olika partners.

Fondadministration och Förvaltning
NOWO Fund ägs av fondbolaget Tellus Fonder AB. Swedbank är fondens förvaringsinstitut.