SKICKA PENGAR TILL FRAMTIDEN

Testa vår sparkalkylator och se hur mycket pengar du kan få extra till din pension om du använder NOWO’s olika sparsätt. Här kan du se hur dina pengar kan växa och hur fantastisk ränta på ränta effekten är. Du kan läsa mer om våra sparsätt här.

Vad är din nuvarande ålder?

30 år

Hur mycket kan du tänka dig att mikrospara varje dag?

20 kr

Hur många gånger vill du Snabbspara varje månad?

2 st

Hur många enkäter vill du svara på varje månad?

3 st

Hur mycket handlar du för varje månad? (mat, kläder, nöjen)

15 000 kr

Hur många gånger handlar du online varje månad?

1 gånger

Med NOWOs olika sparsätt beräknas du att få så här mycket extra i pension vid 67 års ålder:

325 100 kr

Ränta på ränta effekten

Ränta på ränta är något riktigt spännande. När du sparar hos NOWO så investeras dina pengar i NOWO Fund som har ett genomsnittligt avkastningsmål om 8 % per år under en längre tidshorisont (snittavkastning sedan NOWO Fund startade är desto bättre, hela 12%. Se NOWO Fund hos Morningstar). Genom att spara lite, ofta och regelbundet så ger du dina pengarna en chans att växa över tid och med en ränta på ränta effekt.

I kort kan man förklarar ränta på ränta så här:

År 1 sparar du 1 000 kronor och får 8 % avkastning. Ditt marknadsvärde är då 1 080 kronor.
År 2 sparar du ytterligare 1 000 kronor. Du har då totalt 1 080 kronor från år 1 och 1 000 kronor från år två att få avkastning på. Ditt marknadsvärde i slutet på år två blir då: 2 246 kr (1 080 + 1 000 = 2 080 x 8 %).

Och så fortsätter det tills du väljer att gå i pension om säg 30 år. Dina 1 000 kronor om året som utan avkastning skulle bli 30 000 kronor har istället blivit cirka 83 000 kr! Det finns en anledning till att Einstein påstås ha kallat ränta-på-ränta-effekten för världens åttonde underverk.

 

Så här gjorde vi uträkningen för kalkylatorn

Beräkningen är framtagen för att ge exempel på hur ett sparande med NOWOs olika sparsätt kan få dina pengar att växa över tid. Beräkningens resultat utgör inte en garanti, ett råd eller en rekommendation. Beräkningen är en förenkling av verkligheten. I beräkningen har vi endast tagit hänsyn till ett begränsat antal parametrar (Dagsparsbelopp, Snabbsparsbelopp beräknat på 50 kr/per gång, enkäter beräknat på 4 kr/per enkät, NOWOkortet med 8 % sparåterbäring, handla online där 800 kr är snittsumman för konsumtion och 6 % i återbäring, spartid i år och förväntad avkastning per år, 8 %).

Uträkningen ovan är en uppskattning baserad hur fonden presterat historiskt och ska inte ses som en garanti för framtiden. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller felaktiga beräkningar som kan uppkomma.

Notera att pengar som du sätter in i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in.